jueves, 20 de enero de 2011

Que és internet?


QUE ÉS INTERNET?

Internet és una xarxa pública i global de computadors interconnectats mitjançant el protocol d'internet (Internet Protocol) i que transmeten les dades mitjançant commutació de paquets. Internet facilita la comunicació entre les persones, és un mitjà de comunicació més que es pot utilitzar com un espai de publicació, o bé individual o bé compartit.Tipues de navegadors ( els més utilitzats ):

 

GOOGLE CHROME

Google Chrome és un navegador web desenvolupat per google i compilat amb base a components de codi obert com el motor de renderitzat de WebKit i la seva estructura de desenvolupament d'aplicacionsgratuïtament sota condicions de servei específiques. El nom del navegador deriva del terme usat per al marc de la interfície gràfica d'usuari ("chrome").  (Framework). Google Chrome és el tercer navegador més utilitzat a Internet, amb una quota de mercat del 9,98% a finals de desembre de 2010, i amb un total de 120 milions d'usuaris a principis de desembre de 2010 Està disponible 

 
MOZILLA FIREFOX

El Mozilla Firefox (oficialment abreujat com Fx o fx i popularment abreujat com FF) és un navegador web lliure desenvolupat a partir del projecte Mozilla. L'objectiu del Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l'extracció i redisseny del component de navegador de la suite de programari Mozilla. De la mateixa manera que Mozilla, Firefox és multiplataforma i utilitza el llenguatge d'interfície XUL.





INTERNET EXPLORER

Windows Internet Explorer (anteriorment anomenat Microsoft Internet Explorer), conegut comunament com IE, és un navegador web desenvolupat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999 fins a l'actualitat, amb un pic màxim de quota d'utilització del 95% entre el 2002 i 2003 en les seves versions 5 i 6. No obstant això, aquesta quota de mercat ha disminuït gradualment amb els anys a causa d'una renovada competència per part d'altres navegadors, situant-se aproximadament entre el 44% i 64%, depenent de la font de mesura global.





OPERA BROWSER

Opera és un navegador d'Internet desenvolupat per l'empresa noruega Opera Software l'any 1994. Des de la seva versió 8.50 es distribueix gratuitament, havent estat anteriorment de pagament (abans de la versió 5.0) i distribuint-se com a shareware o adaware posteriorment. Opera Browser és conegut per la seva velocitat, seguretat, suport d'estàndards (especialment CSS), mida reduïda, internacionalitat i constant innovació. Va ser un dels primers navegadors amb "pestanyes" per a la navegació web, i aquesta va ser la seva característica principal en les seves primeres versions.
 

                                                                         


SAFARI

Safari és un navegador web desenvolupat per Apple per al seu sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista, segons va anunciar Steve Jobs en la WWDC. Una beta d'aquesta ja ho està en el seu lloc web.El codi utilitzat per a renderizar pàgines web està basat en el motor KHTML, creat per al projecte KDE. Com a resultat d'això, el motor intern de Safari és programari lliure i és alliberat sota els termes de la llicència LGPL. Les millores al codi de KHTML per part de AppleKDE ràpidament. són incorporades al codi de 

No hay comentarios:

Publicar un comentario